Voor professionals

De gemeente Alkmaar en MEE & de Wering zien de problematiek van homoseksuele, lesbische, biseksuele, intersekse en transgender personen in multicultureel Alkmaar en herkennen de behoefte aan informatie en ontmoeting voor deze doelgroep.

In navolging van Veilige Haven Amsterdam, dat in 2007 door o.a. Schorer en het COC is opgericht, heeft Alkmaar sinds 2020 ook een Veilige Haven.

Veilige Haven Alkmaar is een project van MEE & de Wering, in samenwerking met de gemeente Alkmaar. MEE & de Wering is een hulp- en dienstverlenende organisatie die aan een brede doelgroep ondersteuning biedt. Bij ons werken alleen HBO-geschoolde professionals. Kijk voor meer informatie op www.meewering.nl

Onze maatschappelijk werkers zijn speciaal getraind in de begeleiding van de LHBTI-doelgroep. We hebben een laagdrempelige werkwijze, waarbij de focus ligt op het vinden van oplossingen. We kunnen ook andere professionals en vrijwilligers die werken met de LHBTI-community ondersteunen. Graag informeren en adviseren we u, zodat u verder kunt in uw begeleiding.

U kunt uw cliënt direct bij ons aanmelden voor ondersteuning of de cliënt door ons over laten nemen. Stuur een mail naar veiligehavenalkmaar@meewering.nl of bel van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur naar 088 - 0075 000. U kunt vragen naar de Aandachtsfunctionaris LHTBI.

Het verhaal van

Mimoun (26)

"Iedere man die ik aantrekkelijk vond, begon ik te haten."

Sara (20)

"Ik voelde me de enige lesbische moslima op aarde."

Nazha (24)

"Mijn ouders zijn vrome moslims, maar hebben geen moeite met mijn geaardheid."

Ik heb een vraag