Wat doen wij?

Veilige Haven is een plek in Alkmaar en omgeving waar je als LHBTI'er uit twee (of meer) culturen (anoniem) terechtkunt voor ondersteuning. De eerste Veilige Haven van Nederland werd 2007 in Amsterdam opgericht. Nu kun je, als je twijfelt over je gender of seksualiteit, en dit problemen oplevert met je cultuur of religie, ook in Alkmaar terecht voor hulp en ondersteuning.

De LHBTI-specialisten van MEE & de Wering zijn ervoor opgeleid om je te helpen bij allerlei soorten vragen. Zij hebben een HBO-opleiding maatschappelijk werk gedaan en hebben kennis van de LHBTI-community. Ze denken met je mee over hoe jij wilt omgaan met je lesbische, homo- of biseksuele gevoelens of je of transgender of intersekse identiteit. Ze kunnen ze je in contact brengen met andere instanties en eventueel daar met je mee naartoe gaan. Ook kunnen ze jouw vragen beantwoorden. Ze staan je bij, behartigen jouw belangen en vinden niets gek.

Bel, mail of app naar een van onze medewerkers!

Contact

Veilige Haven Alkmaar is een project van MEE & de Wering. Deze organisatie wil een samenleving waar voor iedereen een gelijkwaardige plaats is. Een samenleving waar iedereen ertoe doet en die mensen insluit in plaats van uitsluit. Kijk voor meer informatie op de website www.meewering.nl

Het verhaal van

Mimoun (26)

"Iedere man die ik aantrekkelijk vond, begon ik te haten."

Sara (20)

"Ik voelde me de enige lesbische moslima op aarde."

Nazha (24)

"Mijn ouders zijn vrome moslims, maar hebben geen moeite met mijn geaardheid."

Ik heb een vraag